GLAD SOMMAR! ☀️ Sista beställningsdag för leverans innan semester är 1/7. Vi håller stängt från 5/7 – 4/8 och levererar inte ut beställningar under dessa datum.

Plejd med LED-list & LED-strips

Dimra och styr ljuslister med Plejd

Dimra och styr LED-list och LED-strips med Plejd. Nu är det smidigare än någonsin att skaffa smart belysning och dimbara ljuslister till hemmet. I denna guide går vi igenom allt du behöver veta gällande måttanpassad belysning i form av ledlister och ledstrips som passar med Plejds belysningssystem.

LED-lister och Plejd har aldrig varit enklare

Köp måttanpassade LED lister och para ihop med passande styrenhet från Plejd

På vår sajt kan du enkelt köpa skräddarsydda LED strips och LED lister helt efter dina mått. Bygg din egen belysning med ljuslister. Men en fråga som ofta uppkommer är om denna belysning är kompatibel med Plejd? För att göra svaret kort: ja! Alla våra ledlister är kompatibla med Plejds produkter. Men det finns ett par olika alternativ i vårt Plejd-sortiment att välja mellan och det ska vi försöka assistera er med nedan.

Dimra ljuslister med LED-driver 75W (LED-75)

För första gången någonsin kan vi nu erbjuda LED-lister med Plejd som kan anslutas direkt till kontaktuttag

Det enklaste sättet att dimra LED-lister och LED-strips med Plejd är att använda Plejd LED-driver 75W. Ljuskoncept har valt att sälja denna produkt både utan och med färdigkopplad stickkontakt. Med en färdigkopplad sladd och stickpropp till drivern går det numera att installera Plejd helt utan elektriker eftersom det inte längre räknas som fast installation. Ljusstyrning kan ni sedan själv välja mellan endast app i telefon eller trådlösa knappsatser på vägg. 

Installera Plejd & LED-list - utan fast installation

Plejd LED-strip Belysning

1. LED-strips och LED-lister

Samtliga 24V ledstrips och ledlister på Ljuskoncept passar Plejds produkter. Glöm inte aluminiumprofil för snygg och smidig montering.

Plejd LED-75 Driver 24V

2. Plejd LED-75 Driver 24V

Koppla LED-strip eller LED-list direkt till driver och vidare i vanligt vägguttag. 

Plejd Vridknapp LED

3. Trådlös vridknapp eller strömbrytare

Om du enbart önskar styra ljuset via appen går det bra, men du kan även montera en trådlös knappsats på väggen.

Installera Plejd & LED-list - fast installation

Plejd LED-strip Belysning

1. LED-strips och LED-lister

Samtliga 24V ledstrips och ledlister på Ljuskoncept passar Plejds produkter. Glöm inte aluminiumprofil för snygg och smidig montering.

2. Plejd dosdimmer (DIM-01) eller krondimmer (DIM-02)

Dessa dimmers skickar ut fasdimrings-signaler. Detta är ”vanlig” dimring som sker på fasen i 230V-ledningen.

3. Dimbar LED-driver med fasdim

Vi erbjuder flera olika storlekar på 12V och 24V transformatorer (drivers) som stödjer fasdimring. 

Plejd med Tunable White

Har du någonsin märkt att stämningen i ett rum kan förstärkas med hjälp av ljusfärgen på belysningen? Ett svagare varmvitt ljus ger ofta en varm och mysig känsla, speciellt en mörk och kall vinterkväll. Ett mer normalvitt ljus möjliggör bättre koncentration som kan få inredning att uppfattas som mer stilfullt, elegant och rent. Naturens ljus är dynamiskt när det skiftar i intensitet och ljusfärg, så varför ska vi leva i hem med endast en ljusfärg? 

Med Tunable White kan du styra ljusfärg manuellt eller automatiskt
Väljer ni Ljuskoncepts ledlister eller ledstrips finns det alternativ för något vi kallar dynamisk vit ljusfärg / tunable white. Fullt kompatibelt och busenkelt att koppla ihop med Plejds DALI puck eller Plejd LED-driver. Perfekt för de miljöer där du önskar kunna byta mellan kallvit och varmvitt ljus. Dessutom får du möjlighet att välja dim-to-warm funktion så att ljuset från ledlisterna blir varmare när du dimrar ner. 

Köksbelysning Plejd Köksbänk
Trappbelysning med Plejd

Belysning i trappa, kök och vardagsrum

De mest populära användningsområdena för våra kunder är att använda Plejd i trappa, kök och vardagsrum. Men självklart även i alla hemmets rum samt utomhus. När man väl börjat installera Plejd i sitt hem så faller det naturligt att använda samma styrning för köksbelysning ovanför köksbänk. Vi hjälper er gärna med att välja rätt produkter för ert projekt. Besök gärna våra guider för trappbelysning, köksbelysning och garderobsbelysning

Kan man ha Plejd utomhus?

Det fungerar alldeles utmärkt att använda Plejd utomhus och styra utomhusbelysning med. Det viktiga är att ni väljer en ledstrip och ledlister som är skyddade mot vatten. Samt att driver/transformator sitter skyddad inomhus eller i skyddad kopplingsdosa. Utomhusbelysning med Plejd är lika enkelt att installera i trädgård, staket, räcke, pool, trappa, bänk, mur, fasad, altan, garageport som inomhus.

Välj rätt IP-klass på ledlist och ledslingor 

 • Om ledlisten sitter skyddad från direkt regn så räcker det oftast med IP62 på ledstrip. Exempelvis om ledstrip sitter i profil under en karm/kant/överhäng.
 • Är ledlisten eller ledslingan utsatt för direkt rusk och regn så rekommenderar vi IP67 och IP68. Exempelvis pool, trädgård, trädäck, stig, badtunna.
Plejd utomhus ledlist

Vanliga frågor om Plejd ljusstyrning & ledlister

Hur mycket kostar Plejd?

Hur mycket Plejd kostar beror helt på vilken typ av installation som ska göras. Det bästa är att bryta ner kostnaden för varje belysningspunkt. När det kommer till belysning med LED-lister så Plejd helt klart ett prisvärt alternativ och ännu mer självklart om man redan har Plejd i hemmet. 

 

Exempel på kostnad för ett projekt: 

1m LED-strip COB 24V 8w/m – 2m kabel öppen ände = 279kr

1st driver/transformator med fasdim 24V 36W = 618kr

1st Plejd dimmer puck DIM-01 = 595kr

 

TOTALT: 1392kr (ink.moms)
*Priser är exlusive kostnader för elektriker

 

Är det värt att installera Plejd?

Vi tycker att det är värt att överväga tanken att välja Plejd som styrsystem för belysning i hemmet. Speciellt om ljusstyrningen kommer medföra funktionalitet i vardagen. I vissa fall kanske det räcker med on/off funktionalitet eller rörelsesensor (ex. trappbelysning rekommenderar vi ofta SKY ljusstyrning som enklare & billigare lösning).

 

Kan man installera Plejd själv, utan elektriker?

Beroende på vilka produkter ni köper så erbjuder vi lösningar där Plejd kan installeras utan att räknas som fast installation, vilket gör att elektriker inte behövs. 

Med en förmonterad stickpropp på Plejds LED-75 Driver så kan du enkelt koppla in LED-strips/LED-lister på lågvoltsidan först och sedan bara ansluta till väggkontakt. En smart lösning för dig som vill ha Plejd och koppla in det själv. Är ni osäkra så rekommenderar vi alltid att ni tar kontakt med er elektriker för rådgivning och eventuell installation.

Mer information på produkter och ljuslösningar finner du på denna sida. 

Hur länge håller batteri i Plejd tryckknapp/vridknapp på vägg?

Beräknad batteritid upp till 15 år (3 st. CR2032-batterier, utbytbara). Med andra ord håller batterierna i Plejds trådlösa knappsatser för vägg enormt länge. Dessutom kan de fås så att de passar er nuvarande modell på väggkontroller.  

Med Plejds trådlösa vridknappar och trådlösa strömbrytare ges fantastiska möjligheter för enkla installationer utan elektriker. 

Hur fungerar Plejd med ställbar ljusfärg (Tunable white / TW)?

Ställbar ljusfärg (Tunable White), även kallat Dynamisk vit ljusfärg är något som blir mer populärt för varje dag som går. Plejd har med sin nya LED-driver (LED-75) möjlighet för ljusstyrning av dessa ljuskällor. Inställningen finner ni i appen när ni parat ihop er dynamiskt vita ledlist med Plejd. 

Vi på Ljuskoncept säljer dynamisk vita LED-strips och LED-lister som enkelt kan kopplas till Plejd och styras både manuellt och automatiskt för ljusfärg. Även dim-to-warm funktionalitet finns numera i Plejds repertoar. Vilket innebär att ni kan välja att ljusfärgen blir varmare när ljuset dimras ned. 

Vilka armaturer och lampor fungerar till Plejd?

Samtliga av våra LED-lister, LED-strips och spotlights fungerar med Plejd. Däremot gäller det att man väljer rätt produkter för att få det att fungera. Är ni osäkra assisterar vi er kostnadsfritt så att ni får era armaturer och ljuslister att fungera med Plejd. 

På denna sida finner ni mer information om hur ni bör tänka vid köp av ledlister och ledstrips som ska dimras med Plejd. 

Kan man koppla Plejd till Wifi?

Det går utmärkt att koppla Plejd till Wifi via deras Gateway. Ibland kan det vara så att man önskar styra ljuset när man är utanför hemmet. Dessutom möjliggör Plejds Gateway integration med tredjepartssystem som Google Home. Läs mer om Gateway här. 

Går det att koppla LED-list & LED-strip till Plejd?

Det går väldigt bra att koppla din LED-list eller LED-strip till Plejd. Samtliga produkter i vårt sortiment är kompatibelt med Plejd, samt de flesta andra styrsätt för LED. Välj själv måttanpassade ledstrips, aluminiumprofiler och ljusstyrning. Bygg ihop era LED-lister precis som ni vill ha dem. Är ni osäkra på vilka Plejd produkter som passar er installation bäst kan ni alltid kontakta oss eller läsa er till informationen på denna sida.

Kan jag ha Plejd utomhus?

Det går jättebra att ha Plejd utomhus så länge installationen sker på rätt sätt. Placera driver och dimmerdon på säker plats (inomhus/skyddad kopplingsdosa). Vilken typ av ledstrip som ska användas beror lite på hur belysningen ska sitta. 

Plejd som utomhusbelysning tycker vi är ett självklart val om man redan har Plejd som ljsustyrningssystem. Fråga din elektriker ifall du är osäker på hur du ska koppla säkert utomhus. 

Kan jag dimra ledslingor och ljuslister med Plejd?

Det går utmärkt att dimra ledslingor och ljuslister med Plejd. Det finns flera dimbara Plejd-produkter som är kompatibla med våra ledslingor och ljuslister. 

Vilken typ av dimring du ska välja är lite beroende på typ av projekt. En LED-slinga eller ljuslist kan dimras med Plejd, antingen med dimmer puckar och fasdriver, eller direkt till vägguttag via Smart plug-in eller LED-75 Driver. 

Skapa dina egna LED-lister med Plejd

Alla våra LED-strips, LED-slingor, ljuslister och LED-lister fungerar med Plejd

Hur installerar jag LED-lister och LED-strips med Plejd?

Installation med stickkontakt i vägguttag

Vid köp av förmonterad sladd och stickpropp till Plejds LED-driver (LED-75) så är det enkelt att koppla in LED-lister / LED-strips på lågvoltsidan till driver och sedan ansluta stickkontakt till vägguttag. Enklare än så blir det inte!

Plejd stickkontakt belysning

Fast installation med Plejd puck i 230V

En fast installation med Plejd puck (DIM-01 eller DIM-02) så krävs en driver/transformator som stödjer fasdimring. Transformatorn kopplas till Plejd LED dimmer och dimmer kopplas till 230V. 2st transformatorer på 75W kan kopplas till samma Plejd dimmer. En Plejd DIM01 klarar upp till 200W.

Installera Plejd - inkoppling ledstrip/ledlist

Kontakta oss för planering av din belysning

Fyll i formuläret nedan för bästa service så att vi lättare kan assistera dig och hjälpa dig med ditt nästa belysningsprojekt.

  0
   0
   Din varukorg
   Din varukorg är tom