GLAD SOMMAR! ☀️ Sista beställningsdag för leverans innan semester är 1/7. Vi håller stängt från 5/7 – 4/8 och levererar inte ut beställningar under dessa datum.

LED-strip Dynamisk Vit 19,2W/m 24V IP68

JULAFTON NÄRMAR SIG!
Lägg order senast den 19:e december för leverans innan jul. Vi håller stängt 23:e december till 5:e januari.
Kallvit
Normalvit
Varmvit

375kr

Lagerstatus: 3-4 veckor

Vänligen följ stegen nedan för att skapa din kompletta LED-strip. Börja med att välja Färgtemperatur och Längd på din LED-strip. Välj sedan vilken typ av Anslutning du önskar och avsluta med Antal.

Hur väljer jag rätt LED-strip?

3-4 veckor

Min.10 cm / Max.500 cm
Anslutning
Välj anslutning
Totala produkter
Totala alternativ
Totalsumma
Artikel.nr: LS192bicIP68 Kategori Etiketter , ,

Komplettera med:
En av våra Aluminiumprofiler

LED-strip Dynamisk Vit ger möjligheten att välja en specifik vit ljusfärg mellan 2700K och 6000K. På så sätt kan användaren själv växla mellan varmvitt och kallvitt ljus efter behov, något som kan förändra hela atmosfären i ett rum. Exempelvis går det att programmera in ett mysigt varmt ljus på morgon och kväll men ett mer arbetsvänligt kallvitt ljus under dagen.

Vanliga användningsområden är utomhus, speglar, kök, badrum och andra våta utrymmen.

IP klass 68. För denna LED-strip behövs en styrenhet som hanterar just dynamisk vit ljusfärg (DW/Bi-color) och denna kopplas in mellan LED-strip och transformator. Ljusfärgen väljs manuellt eller via förprogrammerade scenarion.

Våra LED-strips

Våra flexibla LED-strips är enkla att montera med sin självhäftande tejp på baksidan. LED-strip drivs med 24V och kräver en transformator för att ansluta till ström. Alla våra LED-strips är dimbara. För att skapa snygga installationer med jämnt ljus montera LED-strip i aluminiumprofil.

Ledstrips
Effekt19,2W/m
Spänning24V
LjuskällaSMD 2527 Dynamic White
Antal dioder120/m
LjusflödeBeror på ljusfärg. Max 1500lm/m
FärgtemperaturVälj mellan 2700K-6000K
FärgåtergivningRA80
Spridningsvinkel120gr
DimbarJa med PWM dimmers
IP klassIP68
Livslängd50 000h
Mått13mm bred. 5mm hög.
KlippbarVar 50:e mm
Garanti5 år
Smart belysningCasambi: Köp en Casambi dimmer och koppla mellan neonslang och transformator för stöd för trådlös styrning via app eller väggkontroll.
EnergiklassF
Monteringsanvisning LED-kitLadda ner

LED-strips är en flexibel remsa med ett antal LED-dioder sammankopplade. På baksidan sitter en tejp som används för att fästa ledremsan på slät yta. Ofta rekommenderar vi att montera LED-strips i aluminiumprofil för att skapa en komplett LED-list.

Ljusfärg / Färgtemperatur (K)

LED-strips kan fås i många olika färgtemperaturer. Färgtemperaturen beskriver ljusets färg/ton och betecknas med K (Kelvin).

Färgtemperaturer för ledstrips

Extra varmvit (2700K), varmvit (3000K), normalvit (4000K) och kallvit (6500K). Extra varmvit 2700K och varmvit (3000K) är de ljusfärger som används mest i svenska hem. Är man osäker välj 3000K. 2700K kan ibland upplevas som för gult.

Dynamisk vit färgtemperatur

Med dynamiskt vitt ljus kan man variera ljuset mellan varmvitt och kallvitt ljus för att få precis det ljus man önskar. Önskad ljusfärg variera ofta under dagen beroende på ljuset utomhus och humör. Ljusfärgen på dynamisk vit ledstrip kan ändras via fjärrkontroll eller app i mobilen.

Styrning av dynamisk vita LED-strips

För att ändra färgen och dimra dynamisk vita ledstrips skall en styrenhet kopplas in mellan ledstrips och transformator. Styrenheten stödjer att ta emot signaler via en fjärrkontroll i SKY-serien eller från Casambi-appen. Det går att ändra både ljusfärg och ljusstyrka samt tidsprogrammera hur ljuset skall varieras. Vi har också en styrenhet för ledstrips som stödjer Zigbee. Då kan man till exempel koppla in våra ledstrips med befintligt Philips HUE system eller IKEA trådlös.

IP klasser

Vita ledstrips kan fås i olika IP-klasser beroende på vart de skall användas. IP-klassen beskriver hur skyddad LED-stripen är mot damm och fukt/vatten.

IP-klasser på ledstrips

IP20 funkar bra inomhus och när ledstripen är monterad i aluminiumprofil. IP62 rekommenderas om ledstrip sitter utan profil där det finns risk för damm eller vattenstänk. IP62 i aluminiumprofil fungerar bra utomhus. Kommer ledlisten ha kontakt med mycket vatten rekommenderas IP68.

Anslutningskabel

När ni handlar hos oss kan ni få LED-strips i valfri längd upp till 5m och med pålödd anslutningskabel av olika längder. Välj mellan vit anslutningskabel 1,5m med snabbkoppling (DC) eller svarta kablar i olika längder. De svarta kablarna kan ni själva kapa till önskad längd. Skall ni koppla ledstripsen till dimmer så har dessa oftast skruvplintar och då behövs ingen snabbkoppling utan ni använder enbart kabel med öppen ände. Det går att löda på sladdar själv på utmärkta lödbläck på ledstripen. Eftersom det är lågvolt (24V) krävs inte heller någon kraftig kabel vid anslutning.

Klipp till önskade längder

Ledstrips kan enkelt klippas till önskad längd med vanlig sax. Vet ni inte exakt hur lång ledstrip ni behöver, handla lite extra längd och anpassa sen längden själv med sax när ni monterar. När ni handlar av oss är minsta längd 50cm, men ni kan själva klippa den kortare. Max längd är 5m.

 

Hur gör man för att få längre än 5m?
LED-strips får vara max 5m seriekopplat. För en längre lösning kan flera LED-strips parallellkopplas till en driver. T.ex. för en lösning på 9 meter, placera transformatorn i mitten och anslut 4m LED-strips till vänster och 5m LED-strip till höger. Bitarna placeras precis intill varandra så det ser ut som en full längd.

Fördelar med att använda sig av aluminiumprofiler

Vi rekommenderar i de flesta fall att använda aluminiumprofiler när du önskar belysningslösningar med LED-strips. Fördelarna är:

 • Skyddar och håller din LED-strip på plats
 • Enkel och hållbar montering
 • Jämnare ljusfördelning (prickfritt ljus)

Vi erbjuder er många olika modeller av aluminiumprofiler för LED-strips för att ni skall få precis det ljuset ni önskar och en smidig montering.

 

Installation av aluminiumprofiler och LED-strips

Nedan ser ni illustrationer på hur aluminiumprofiler byggs ihop och monteras.


Ledstrip monteras i aluprofil. Tryck till ordentligt så att tejpen fäster. Därefter monteras frontplast och ändbitar.  


Olika monteringsalternativ för aluminiumprofiler: skruv, dubbelhäftande tejp/magnettejp, clips, infällt

 

5
  5
  Din varukorg
  LED-strip Dynamisk Vit
  LED-strip Dynamisk Vit 19,2W/m 24V IP62
  Längd per bit:

  250

  Anslutning:

  5m svart kabel öppen ände (+140kr)

  kabel_sku:

  22019

  led_kommentar:

  x(2.50m LED - 5m svart kabel öppen ände)

  kabel_mont:

  0,1

  kabel_price:

  12

  kabel_langd:

  5

  meter_ledprice:

  270.4

  mont_price:

  520

  specifikation:

  2x(2.50m LED - 5m svart kabel öppen ände)

  2 X 338kr = 676kr
  SKY LED driver 24V 150W 4-kanal
  1 X 1 256kr = 1 256kr